Friendly Distancing

Onze fondsenwervingscampagne werd gekozen om te profiteren van een gezamenlijke actie van Beter gezegd: en de Duitse liefdadigheidsstroom Vriendelijk vuur Vandaag. Vriendelijk vuur is een vereniging van Duitstalige YouTubers en Streamers, die vandaag vanaf 18.00 uur live gaan voor liefdadigheidsdoeleinden op Twitch. Met hen zijn Gronkhh, MikkelMachts, Pandorya, royalphunk en nog veel meer. Naast de vreugde over de waardering, werden ons technische vragen gesteld. "Wat is Twitch?", "Wat kan een liefdadigheidsstroom doen?" "En wie zijn al deze mensen?" Dus we deden wat we altijd doen, geschoeid op wat we weten, om van daaruit de golf te berijden. Het blijkt dat er al persoonlijke contacten bestaan tussen minstens drie van de twaalf begunstigde groepen en initiatieven. En toen realiseerden we ons dat:

Samen zijn we sterker.

We zitten midden in een van de grootste crises die we ooit als samenleving hebben meegemaakt. De langetermijngevolgen van de pandemie zijn nog niet allemaal te voorzien, maar ieder van ons voelt nu al de verstrekkende gevolgen, zoals de beperkingen van onze grondrechten en ons welzijn. We weten allemaal dat er iets zal veranderen - er moet iets veranderen. Met solidariteit en cohesie kunnen we de crisis aangrijpen als een kans om na te denken over wat voor wereld we leven en willen leven.

Op dit moment mogen we degenen die niet in staat zijn om thuis de pandemie uit te zitten en hun leven en dat van hun geliefden te beschermen, die gewoonweg niet in staat zijn om zich fysiek te distantiëren en hun handen te wassen, mensen in crisisgebieden, mensen zonder huis of toegang tot voldoende stromend water en sanitaire voorzieningen, mensen die getroffen zijn door huiselijk geweld, geesteszieken, mensen met weinig of geen inkomen en mensen zonder papieren, niet vergeten. Zij worden allemaal het hardst getroffen door de gevolgen van de pandemie. Onze missie kan alleen maar zijn om gemeenschappelijke oplossingen te vinden en de verantwoordelijkheid voor iedereen te nemen.

Als initiatieven werken we al jaren collectief en over de grenzen heen om van de wereld een betere plek voor iedereen te maken. Hoewel de huidige crisis ons voor grote uitdagingen stelt, is het nu vooral belangrijk om ons niet terug te trekken en af te wachten, maar om samen en solidair te blijven strijden voor een rechtvaardiger wereld. Want het kapitalistische economische systeem zal de viruscrisis niet alleen oplossen, en trouwens ook de huisvestingscrisis, de klimaatcrisis en de mensenrechtencrisis, en het is tijd om van deze fouten te leren. Daarom is het van ieder van ons afhankelijk.

Door uw steun en inzet kunnen we met grenzeloze solidariteit blijven werken met degenen die anders niet kunnen horen. #FriendlyDistancing betekent voor ons dat we nu voor elkaar moeten zorgen, dat we van elkaar moeten leren en er voor elkaar moeten zijn en dat we onze samenleving vandaag en in de toekomst duurzaam moeten veranderen. Met uw hulp en met u kunnen we dit doen. Want samen zijn we sterker.

Wij danken u voor uw tijd, uw gehoor, uw inzet en uw donaties! Wij danken ook het team van #Friendly Distancing en betterplace.org voor de geweldige actie! Wij danken ook de andere 9 gesteunde organisaties voor hun werk! Namelijk: Full bowls tijdens de Corona-crisis, Corona Nothilfe weltweit | Aktion Deutschland Hilft, Corona Soforthilfe für Homeless/Wohnungslose - Leipzig, fietsen voor de voorbereiding op een pandemie, JugendNotmail - online counseling voor jongeren in geestelijke nood, het behoud van het ouderlijk huis voor kinderen met kanker, Corona Nothilfe für Bedürftige in Berlijn #GemeinamHoffnungSpenden, straatdonaties voor daklozen tijdens Corona, voedselpakketten voor de Ark-kinderen en hun families.

Wij willen ons oprecht medeleven betuigen aan al diegenen die iemand aan de pandemie hebben verloren en hopen dat u in deze moeilijke tijden kracht zult vinden.

Stevige groeten, Cadus, #LLaatNiet-EénBehind en Gängeviertel

Toon en deel solidariteit!